Продават две фирми на Русенска популярна каса

5
Две дъщерни фирми на фалиралата Русенска популярна каса ще бъдат продавани на търг
Две дъщерни фирми на фалиралата Русенска популярна каса ще бъдат продавани на търг

Две дъщерни фирми на фалиралата Русенска популярна каса ще бъдат продавани на търг от синдика на дружеството Иво Траянов, научихме от "Утро".

И в двете кооперацията притежава 100% от капитала. Наддаването е насрочено за 12 декември.

"Тера Ойл-СПБ" ЕООД е дружество за търговия на дребно с горива и масла, главен актив на което е бензиностанция. Пазарната му стойност според изготвената оценка е 314 624 лева, а наддаването за него тръгва от 251 700 лева. Данните в Търговския регистър показват, че в последните години е работило на загуба.

РПК е дружество, занимаващо се с търговия на едро, чиито обороти са скромни, а през миналата година изобщо не е извършвало дейност. То е оценено на 19 190 лв., а началната тръжна цена е 15 360 лева. 

Парите си от фалиралата каса чакат 311 души, оставили в нея над 5,2 млн. лева на фактически депозити, оформени като допълнителни вноски в кооперацията. Активите й по груби сметки са за около 3 млн. лева, но вече е ясно, че сумата, която реално може да се получи от продажбата им, ще бъде далеч по-малка. Големите надежди на вложителите бяха насочени към продажбата на 23-те недвижими имота, оценени общо на около 2,65 млн. лева. За тях вече се проведе търг на 30 октомври, но е реализирана продажба само на апартамент на ул.“Згориград“ за 50 525 лв.

За движимото имущество пък не е подадена нито една оферта, съобщи синдикът Иво Траянов. Активите са в процес на подготовка за следващи търгове, на които обаче цената ще бъде намалена с 20%. Така че оптимистичният вариант за вложенията да бъдат получени по 50 стотинки за всеки лев вече е в историята.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари