"Продължаваме промяната" поставят условия на останалите партии, за да съставят правителство на малцинството

0
Андрей Гюров е разпратил списък, в който има следното условие: Без смени в БНБ и другите регулатори, за да има правителство
Андрей Гюров е разпратил списък, в който има следното условие: Без смени в БНБ и другите регулатори, за да има правителство Снимка: Facebook

Андрей Гюров е разпратил списък, в който има следното условие: Без смени в БНБ и другите регулатори, за да има правителство

Списък със законови промени, които трябва да бъдат изпълнени, за да опитат "Продължаваме промяната" и "Демократична България" да направят правителство на малцинството, е разпратил шефът на депутатите на ПП Андрей Гюров до останалите партии, съобщава 24 ЧАСА.

Още утре законопроектите и график за тяхното приемане да бъдат обсъдени на председателски съвет, а останалите партии, включително и ГЕРБ, да настояват Румен Радев да отпусне достатъчно време на парламента, настоява Гюров в писмото си.

Законовите предложения на ПП предвиждат и парламентът да не избира нови членове на регулаторните органи и всички останали, чийто шефове се назначават от парламента до влизането ни в еврозоната през 2024 г. Сред тези назначения е и изборът на нов управител на БНБ, чийто мандат изтече тази година.

"Промяната" имат и редица условия за промяна на конституцията, приемането на закони за контрол над главния прокурор, вдигане на заплати и пр., за да предложат правителство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Хъх
    Тия власт повече няма да помиришат, камоли да упражнят. Че и условия поставят с всичката си наглост! :D
  • 1
    1
    lkl;l;
    На кое малцинство? В България има няколко малцинства... Да не пробвате да правите правителство пък на лъгъбътъ обществото??
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Мъж, който си прави сам мусака и пълнени чушки, на практика е недостъпен!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари