Приятел на убития Георги: Когато отидох, всичко беше приключило, линейката закъсня

0
Най-разбраното, смирено момче, което съм познавал. Душата на компанията. Не искам да го повярвам
Най-разбраното, смирено момче, което съм познавал. Душата на компанията. Не искам да го повярвам

Когато отидох, всичко беше приключило. Линейката закъсня.

Това разказа в сутрешния блок на бТВ вторият, който е заварил убития Георги на пейка в Борисовата градина – приятелят му Константин Малчев (със синята риза). Заедно с него в студиото бе и друг приятел на покойния Георги – Александър Димитров.

Константин разказа, че в същия ден той, Георги и приятелката му Лора са имали среща, но без конкретен повод.

„Към 10:15 се чухме, аз казах, че ще закъснея. В 11:30 каза, че ще ме чака на Строителния. После пак звъннах и ми вдигна Лора“, допълни Константин.

„Първоначално не можах да реагирам, след това звъннах на 112, линейката дойде малко след 12, точно след сирените за Ботев. Аз директно отидох да помагам на линейката“, каза още той.

Не мога да си го обясня, понеже той на никого нищо лошо не е направил, не е дължал пари. Който и да го е направил, не мога да разбера защо го е направил, недоумява Константин.

По думите му единственото съмнително в случая е било, че се е пресрещнал с въпросните двама близнаци и те са излизали от Борисовата градина много малко след убийството.

„Най-разбраното, смирено момче, което съм познавал. Душата на компанията. Не искам да го повярвам“, сподели от своя страна и Александър.

Относно версията за „любовната драма“, момчето отсече: „Всичко това са спекулации. Ако Георги имаше някакъв проблем, ако някой го беше заплашил, щеше да ни каже“.

„Тези версии, които обикалят медиите, че бил ултрас, че ходил да драска със спрейове, това са неверия просто“, обяви той и подчерта: „Ходил е на 4 мача в живота си“.

„Няма откъде да се разбере това, защото най-малкото на мястото беше с червена тениска. Вие искате да ми кажете, че да си фен на футболен отбор е престъпление ли“, запита Александър.

„Според мен само един извратен човек би го направил“, категоричен бе той.

Заедно с двете момчета в студиото бе и кризисния психолог Младен Владимиров, който работи със съучениците на убития Георги.

„Децата в Търговско-банковата гимназия са тъжни“, възкликна той.

Освен с при телите на Георги психологът заяви, че специалистите ще работят с всички, които по един или друг начин са го познавали, ако желаят.

„Това е много нереално – 16-годишен и то убит. Той е с изключително висока училищна успеваемост, социално обвързан“, изтъкна Младен Владимиров.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари