Принц Хари спечели дело срещу Mirror

0
Таблоидът е хакнал телефона на херцога
Таблоидът е хакнал телефона на херцога Снимка: AP

Таблоидът е хакнал телефона на херцога

Принц Хари уреди днес дългогодишен съдебен иск срещу Mirror Group Newspapers (MGN), почти два месеца след като съдия от Обединеното кралство постанови, че той е бил жертва на хакване на телефона от техните таблоидни заглавия.

Херцогът на Съсекс съди MGN, която издава The Mirror, Sunday Mirror и Sunday People – твърдейки, че нейните журналисти са свързани с измамни и незаконни методи, включително хакване на телефони.

Съдията от Върховния съд се произнесе в полза на херцога през декември, след като намери доказателства за подобни практики, свързани с 15 от 33-те примерни статии, които Хари е представил по делото, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Съдия Тимъти Фанкорт каза, че личният телефон на Хари е бил атакуван между 2003 и 2009 г. и че 15-те статии са „продукт на телефонно хакване... или продукт на друго незаконно събиране на информация“.

Той заключи, че хакването на телефони е било „широко разпространено и обичайно“ в заглавията на MGN в края на 90-те години, но че телефонът на херцога е бил подслушван само в „скромна степен“. Съдията му присъди 177 хил. долара обезщетение.

Правният иск на Хари включваше още 115 статии и те можеха да станат обект на допълнителен процес.

След изслушване във Върховния съд тази сутрин неговият адвокат Дейвид Шерборн потвърди, че е постигнато споразумение между херцога и MGN за прекратяване на неуредените части от неговия иск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари