Приключи кампанията "Заедно за съпричастността"

0

Приключиха информационните срещи на Областния информационен център- Русе от националната кампания „Заедно за съпричастността“.

Близо 70 доброволци на Българския червен кръст, представители на неправителствени организации и на общински служители бяха запознати с актуалните и предстоящи процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, които са насочени към уязвимите хора.

Кампанията започна на 16 ноември 2015 година с пресконференция, на която медиите бяха запознати с нейната същност и цел.

От 17 до 20 ноември във Ветово, Две могили, Бяла и Русе експертите на центъра представиха „Младежка заетост“, „Обучения и заетост на младите хора“,

„Работно място 2015“ „Активно включване“,  „Развитие на социалното предприемачество“, „Предоставяне на услуги в дома“  и други, които дават шанс за интеграция чрез стажуване, обучение, придобиване на ключови компетентности, за заетост, разкриване на нови

работни места и за иновативни социални услуги за нуждаещите се.

Всички участници в събитията получиха и информационни листовки с най-важните параметри на избраните процедури, за да ги ползват и раздават на тези, които се интересуват.

Националната инициатива „Заедно за съпричастността“  е на мрежата от 28 информационни центъра за ЕСИФ в партньорство с Българския червен кръст и Управляващия орган на ОП „Развитие на човешките ресурси“.

Нейната цел е да помогне на уязвимите групи.  Представителите на доброволческата организация, която ще им раздава пакети с хранителни продукти по Оперативната програма за храни от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица, едновременно с това ще ги информира за техните шансове за работа, обучение, социални и здравни услуги по ОП „РЧР“. 

Представителите на неправителствения сектор и общинските служители също ще популяризират тази информация сред потребителите на своите услуги.

ОИЦРусе е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

За допълнителна информация:

 Габриела Стефанова

Експерт „ИК“

0887 621 631

e-mail: [email protected]

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари