Приключи делото на БОЕЦ срещу МВР за полицейското насилие

0
Очакваме решението на съда и ще доведем и тази битка до край, заявиха Георги Георгиев и Георги Карамфилов
Очакваме решението на съда и ще доведем и тази битка до край, заявиха Георги Георгиев и Георги Карамфилов Снимка: БОЕЦ

Очакваме решението на съда и ще доведем и тази битка до край, заявиха Георги Георгиев и Георги Карамфилов

"Приключи делото на БОЕЦ срещу МВР за отказа им да ни предоставят информация за полицейското насилие на 16.10.2023г. – Адм.дело 262 по описа на Административен съд Видин!"

От сайта на гражданското движение припомнят, че МВР отказа с аргумента, че ако предоставят на БОЕЦ изисканата информация то те ще могат да разкрият извършени престъпления.

"Това е брутална наглост и в същото време показва страхът на МВР от фокуса на БОЕЦ върху техните действия и истеричните им усилия да скрият информацията за полицейското насилие. Към момента знаем, че има четирима полицейски служители, които са освободени заради насилието на 16.10.2023г. Един от тези служители е Цветан Велински, който е освободен по сигнал на БОЕЦ до премиера Денков заради заплахи към БОЕЦ и министър Тагарев и заради съпричастност към руската терористична групировка „Вагнер”. На кадрите от протестите срещу БФС обаче се виждат десетки полицейски служители, които участват в побоищата над протестиращи граждани. До днес няма нито един висш полицейски началник, който да е понесъл отговорност за насилието. И не говорим за дребни началници, а за ниво министър и зам. министри. Единственият, който бе освободен със заповед на Денков – зам. министър Темелакиев бе назначен веднага след това от министър Калин Стоянов за шеф на неговият кабинет.", допълниха от БОЕЦ.

"Очакваме решението на съда и ще доведем и тази битка до край. Никой не може да погазва правата на българските граждани. Полицейското насилие е присъщо на диктатури, като режима на Путин, или Ердоган. Но, тук не е Москва и гражданите могат да протестират в защита на своите справедливи каузи, или срещу всяка неправда без страх, че ще бъдат пребити, арестувани, или убити от властта. Що се касае за аргумента на МВР, че с предоставената информация БОЕЦ можем да разкрием извършени престъпления, а пред тях нямаме право на това, то за последните десет години БОЕЦ сме разкрили повече корупционни престъпления от МВР и прокуратурата взети заедно. И ще продължаваме да го правим без значение кой е на власт!", пишат в заключение от гражданското движение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари