Приемат се заявки за участие в събора в Ценово

0
Бланките се изпращат само по електронен път
Бланките се изпращат само по електронен път

До 31 август могат да се подават заявки за участие в събора  “Ценово пее и танцува”, който тази година ще се провежда два дни – на 22 и 23 септември.

Бланката се изпраща по електронен път до организаторите на фестивала. Право на участие в единадесетото издание на традиционното събитие имат всички деца, младежи и възрастни - певци, свирачи и танцьори от цялата страна.

На сцените на събора могат да се изявяват групи, дуети, солисти, както и да се представят танцови колективи и народни обичаи в областта на автентичния и обработен фолклор. Певческите и танцовите колективи трябва да участват най-много с 2 изпълнения до 10 минути.

Дуетите и солистите пък е необходимо да съберат 2 изпълнения до 6 минути, а обичаите трябва да са в рамките на 15 минути. Организаторите обаче си запазват правото да променят времетраенето на изявите, в зависимост от постъпилия брой заявки.

Няма възрастови ограничения за участниците, уточняват още организаторите.

Домакините на събора провеждат събитието ежегодно като съхраняват народните песни и танци, поддържат културните взаимоотношения между самодейните колективи от региона и страната, стимулират дейността на читалищата при работата им с фолклорни състави, изпълнители на традиционен фолклор, възпитават любов към българския фолклор и желание у младите хора да изпълняват и слушат българска музика.

Проявата предоставя възможност на хората да изявят своя талант в изпълнителското изкуство чрез песни, танци, обичаи и свирни.

Инициативата за организиране на събитието е на Народно читалище „Христо Ботев-1898” със съдействието на Община Ценово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари