Фестивалът в Русе за хора с увреждания ще се проведе виртуално

1
Заявки за участие се приемат до 15 септември
Заявки за участие се приемат до 15 септември

Фестивалът „Светът е за всички“, който всяка година се организира в Русе за хората с увреждания от цялата страна, подготвя своето дванайсето издание.

Заради пандемията от коронавирус и от съображения за сигурност този път събитието ще се проведе виртуално на Фейсбук страницата: Фестивал „Светът е за всички – 2020 г.”

Фестивалът по традиция се организира в навечерието на Международния ден на хората с увреждания – 3 декември, като задачата му е да се предостави възможност на деца и възрастни хора с различни здравословни проблеми да изявят талантите си. Чрез силата на изкуството да покажат устойчивостта на своя дух и уменията, които имат, въпреки ограниченията, пред които са изправени ежедневно. Чрез неговата подготовка и провеждане се подпомага превенцията на социалното изключване и интеграцията в обществото на тази рискова група.

Организатори са Сдружение „Смело сърце” в партньорство със Сдруженията „Кураж”, „Воля”, „Смелост”, „Дунавско сияние”, „Регионална достъпност”, „Олимп – спортът е равнопоставен” и „Европейски хоризонти”, Областния съвет на хора с увреждания”, Областна администрация”, РДСП, РУО, РЗИ и др.

Заявки за участие се приемат до 15 септември. За справки тел. 0886496772, e-mail: [email protected] – Пенка Попова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари