Прибраха скулптурата "Викът на украинската майка"

4
Организаторите на акцията са я прибрали, за да не бъде повредена
Организаторите на акцията са я прибрали, за да не бъде повредена Снимка: bTV

Скулптурата "Викът на украинската майка" вече не е в Княжеската градина срещу Паметника на съветската армия

Организаторите на акцията са я прибрали, за да не бъде повредена, предаде bTV

Монументът беше поставен снощи и осъжда действията на Русия срещу Украйна. А автор на творбата е скулпторът Неделчо Костадинов.

Целта на двамата приятели - режисьорът Джеки Стоев и сценаристът Христо Илиев-Чарли е да покажат, че възпитаните и културните хора могат да изразят мнението си, без да се стига до крайности и физически сблъсъци.

„Ако се прави нещо трябва да го продължат по-младите, ние естествено ще помагаме, но сами няма да отидем за бутаме паметника“, казва режисьорът Джеки Стоев.

Ако ще продължава да стои тоя войник с шмайзера, трябва да има някакво символично противодействие на него“, смята сценаристът Христо Илиев-Чарли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    Андро
    Жалък скулптор!
  • 9
    4
    zxcv
    Като видях украинската майка, спрях да псувам украинците на майка...
  • 11
    3
    Плюс - минус
    Измамата излезе наяве. Скулптурата е на двайсетина години, непродадена. Някакво бледо копие по Мунк, когото по естетически причини, не харесвам. Но защо ли и по БНТ вчера имаше по Култура, бг пространно интервю, без водещият да се усети, че го мамят, а с него и зрителите. Първо си проверявайте информацията, тогава я излъчвайте. Но какво да се прави, българските медии УЖ се изкачиха на 90 място по свобода на словото.
  • 11
    2
    калашников
    Добре, че си я прибраха, да не плашат децата. Неграмотници, това ли ви е изкуството?!? Поне да бяхте научили разликата между "Шмайзер" и "Шпагин".
  • 12
    1
    Един там
    То това е да си е*е и грозната статуя
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари