Президентът удостои ген. Явор Матеев и полк. Юлиян Радойски с висши военни звания

0
Матеев беше удостоен с висшето офицерско звание "генерал-майор"
Матеев беше удостоен с висшето офицерско звание "генерал-майор"

Президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев удостои ген. Явор Матеев и полк. Юлиян Радойски с висши военни звания.

В съвременната все по-динамична и предизвикателна среда за сигурност силите за специални операции са носители на уникални и важни за отбраната на страната ни способности, каза Радев в словото си по повод назначаването на Явор Матеев на длъжността командир на "Съвместното командване на специалните операции". Матеев беше удостоен с висшето офицерско звание "генерал-майор".

Основната задача пред вас е развитието на конкурентно и атрактивно образование, на качествени образователни и научни продукти, отбеляза президентът Радев по повод назначаването на полковник Юлиян Радойски на длъжността началник на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски". От вас се очаква не само да възстановите авторитета на училището, но и да го утвърдите в българската военно-образователна система, допълни той. Юлиян Радойски беше повишен в офицерско звание "бригаден генерал".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари