Президентът на Черна гора се разминал на косъм от смъртта

0
Мило Джуканович развил тежко възпаление на белите дробове; спасяват го във Франция със свръхчовешки усилия
Мило Джуканович развил тежко възпаление на белите дробове; спасяват го във Франция със свръхчовешки усилия Снимка: БГНЕС

Президентът на Черна гора Мило Джуканович е бил в критично състояние миналата седмица

Запознати твърдят, че той е бил на секунди от смъртта и че е оцелял благодарение на най-добрите френски лекари, които са го спасили със свръхчовешки усилия. Според информацията Джуканович е транспортиран със самолет до една от най-добрите болници в Париж от клиника в Подгорица, където лекарите там не са знаели как да му помогнат.

Той е лекуван там няколко дни, след което е върнат в черногорската столица, където е и сега, и състоянието му сега е стабилизирано,

съобщава държавната RCTG, цитирани от Фокус.

Цялата история започна в средата на декември, когато майката на политика почина на 86-годишна възраст в резултат на Covid-19. Няколко дни по-късно се проведе погребение, след което Джуканович, сестра му, съпругата му и няколко приятели започнаха да усещат симптомите на коронавируса.

Държавният глава получи висока температура, затруднено дишане, страдал е от силни болки в гърдите.

Той развива тежко възпаление на двата бели дроба, но тестът за Covid-19 е отрицателен. Той обаче е настанен в клиника, където получава най-доброто възможно лечение.

Около Нова година той дори напусна болницата, когато записа новогодишно поздравление за гражданите. Той получаваше терапия у дома, но му призлява още повече. Отново е хоспитализиран, но лекарите се притесняват, тъй като въпреки агресивната терапия той не се чувства по-добре. Малко след това е взето решение за преместване в чужбина и изборът пада върху Франция. Там лекарите практически го спасяват от смърт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари