Гълъб Донев: България подкрепя Черна гора за членството ѝ в ЕС

0
Президентът на Черна гора Мило Джуканович е на официално посещение в София
Президентът на Черна гора Мило Джуканович е на официално посещение в София Снимка: Министерски съвет

Президентът на Черна гора Мило Джуканович е на официално посещение в София

Премиерът Гълъб Донев се срещна с президента на Черна гора Мило Джуканович, който е на официално посещение в София. В рамките на разговора им в Министерския съвет двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на двустранните отношения, европейската перспектива на Черна гора и други актуални теми от регионалния дневен ред, съобщават от правителствената пресслужба.

Премиерът Гълъб Донев потвърди подкрепата на България за Черна гора по пътя на страната към Европейския съюз. Той изтъкна, че именно процесът на разширяване на ЕС се е утвърдил като стабилизиращ фактор в региона и силен стимул за провеждане на ключови реформи. Донев отбеляза и значението на регионалното сътрудничество в рамките на съществуващите формати и инициативи, което също е от ключово значение за постигането на дългосрочна сигурност, стабилност и просперитет в Югоизточна Европа. В този смисъл българският министър-председател поздрави Подгорица в качеството ѝ на настоящ председател на ПСЮИЕ и открои амбициозната ѝ програма с приоритетните области на сътрудничество.

Премиерът Гълъб Донев акцентира и върху традиционно приятелските отношения между България и Черна гора, които са добра основа за надграждане на сътрудничеството в областта на туризма, културното сътрудничество, икономиката, инвестициите, енергетиката, както и сигурността и отбраната. Министър-председателят открои възможностите за увеличаване на стокообмена с Черна гора, като бъде активизирана работата по подготовката на двустранно Споразумение за насърчаване на инвестициите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари