Държавният глава на Черна гора Мило Джуканович е на посещение у нас

2
Двамата президенти отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин
Двамата президенти отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин Снимка: БТА / Асен Тонев

Двамата президенти отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин

Президентът Румен Радев посрещна на площад „Св. Александър Невски“ в София държавния глава на Черна гора Мило Джуканович, който е на официално посещение у нас по покана на Радев.

Двамата президенти отдадоха почит пред Паметника на Незнайния воин.

Актуални теми от регионалния дневен ред и европейската перспектива на Западните Балкани, както и сигурността и енергетиката, се очаква да бъдат обсъдени по време на визитата Мило Джуканович, посочват от прессекретариата на държавния глава.

По-късно днес Румен Радев и Мило Джуканович ще имат среща "на четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на двете страни.

В рамките на посещението си Мило Джуканович ще се срещне с министър-председателя Гълъб Донев.

В началото на февруари Стефан Димитров връчи акредитивните си писма на президента на Черна гора и официално встъпи в длъжност като извънреден и пълномощен посланик на България в Черна гора. По време на среща между двамата Мило Джуканович даде висока оценка на двустранните отношения с България и благодари на страната ни за подкрепата, която е оказала на Черна гора в преговорния процес с Европейския съюз (ЕС), както и за отличното партньорство в рамките на НАТО.

Миналата година през юли Румен Радев беше на официално посещение в Черна гора по покана на Мило Джуканович.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари