Президентът даде старт на Българската Коледа

0
Усилията тази година ще бъдат насочени за помощ на деца с тежки заболявания и увреждания
Усилията тази година ще бъдат насочени за помощ на деца с тежки заболявания и увреждания

В Старозагорската Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Проф. Стоян Киркович“ днес бе даден старта на 16-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа", която се провежда под патронажа на президента Румен Радев.

Директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев откри церемонията и сподели, че благодарение на апаратурата, дарена от Българската Коледа, тук се лекуват годишно по 3500 деца.

„Избрах тази година да открием кампанията в Стара Загора, в тази болница, която има 135 годишна история и е едно от водещите лечебни заведения у нас, болница, която се гордее със своите специалисти“, каза президентът Румен Радев. В обръщението си той подчерта, че Българската Коледа дава вяра, сплотява различните социални слоеве, инвестира в здраве, дава надежда за бъдещето ни като общество, защото успява да обедини всички около една кауза.

По време на изминалата кампания са събрани 2 600 000 лв. От тях 700 000 са дадени на 505 деца за лечение и рехабилитация, дарена е апаратура в 22 университетски и многопрофилни болници, рехабилитационни центрове и домове за медико-социални грижи в цялата страна на стойност 1 790 000 лв., отчете президентът.

Усилията тази година ще бъдат насочени за помощ на деца с тежки заболявания и увреждания. Идеята е да се достави нова високотехнологична апаратура, както и да има комплексна подкрепа за децата и техните семейства.

Взето е решение за създаване на първата Многопрофилна болница за активно лечение за българските деца, съобщи Светлана Йорданова, зам.-министър на здравеопазването. Идеята е всички здравни грижи за децата да се осъществяват на едно място.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари