Над 2 500 000 лева достигнаха даренията за „Българската Коледа”

0
Двадесет и първото издание на „Българската Коледа“ под патронажа на Президента на Република България продължава
Двадесет и първото издание на „Българската Коледа“ под патронажа на Президента на Република България продължава Снимка: БТА / архив

Двадесет и първото издание на „Българската Коледа“ под патронажа на Президента на Република България продължава

Тази година кампанията е в подкрепа на детската хирургия. Над 2 550 000 лева достигна набраната сума след края на благотворителния спектакъл, който се състоя вчера в Народния театър „Иван Вазов“.

От началото на кампанията, което беше обявено от президента Румен Радев в края на м.ноември в гр. Бургас, са изпратени 250 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117. Наличната сума в дарителската банкова сметка на инициативата е 2 270 000 лв., а 30 000 лв. са дарени чрез системата еРау.bg.

На коледния благотворителен спектакълБългарската Коледа“ присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, представители на държавни институции, дипломати, дарители, посланици на кампанията, лекари и деца, подпомогнати от „Българската Коледа”. Изявени български музикални изпълнители подкрепиха с участието си в концерта благотворителната инициатива в помощ на децата в беда. В рамките на спектакъла бяха изпълнени обичани български песни под съпровода на Симфоничния оркестър на БНР с диригент Левон Манукян. На сцената на Народния театър „Иван Вазов“ излязоха още Илиан Божков, Миро, Кристина Дончева, Вокална група „Бон-Бон“, Люси Дяковска, Тома Здравков, Христина Нейкова, Руслан Мъйнов, Михаела Маринова, Сергей Вардеварян, „Юпитер 7“, Мария Стефанова, Георги Костадинов, Владо Димов, „ЛаТиДа“, квартет „Дестини“, Детският хор на БНР, Дони и Нети, Ненчо Балабанов и Християна Лоизу, Веселин Маринов, Никола Тодоров, Симеон Владов, Стефан Илчев, Ана Мария и Злати Петров.

Водещи на тазгодишния коледен благотворителен спектакъл, който се реализира от екипа на „Дрийм Тийм Груп”, бяха журналистът Георги Любенов и актрисата Радина Боршош.

За 21-ва поредна година хиляди добродетелни българи правят възможна каузата „Българската Коледа“, която утвърждава дарителските традиции в страната. Всяка година дарения получават над 550 деца и се осигурява високотехнологична медицинска апаратура за средно 25 лечебни заведения от цялата страна.

Дарения за благородната кауза, както и заявления за подпомагане на деца, нуждаещи се от финансова подкрепа за лечение, се приемат целогодишно.

Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и за начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg. На същия адрес може да откриете и реда за кандидатстване за подпомагане в рамките на инициативата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Самарин
    Номер четири,съвсем по човешки е направил коментар,с думи излизащи от съзнанието му.Някакви инвалидни мозъци,натиснали минуса,за да изразят привързаността си към герберовата организация.
  • -4
    4
    нунчо
    Благодарим на Президента за коледния благотворителен спектакъл и екипа му беше върховен с добрите певциIWHIR
  • 6
    3
    Сметалото
    Изграждането на сграда от основи до покрив за детска болница - 10 милиона лева. Техника и оборудване - още 10 милиона. Хайде да ги направим 30 милиона. Бе да ги направим 50 милиона за удобство. Бюджета за приходи е над 70 МИЛИАРДА !!! Извинете ме, но това е тотална позьорщина!
  • 4
    2
    Бай Маню
    За Окрайнците има, за българските деца няма... Слава на ппдб...
  • 7
    1
    плюс-минус
    Човешко е да дариш дори левче за болни деца. Но анти хуманно е държава да няма детска болница, а да дава купища пари за самолети - призраци и да налива оръжие в една чужда война и да не се бори за мирни отношения.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари