Превалявания от дъжд и гръмотевици

0
Прогноза за времето за 16 май
Прогноза за времето за 16 май Снимка: Fairfax NZ

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево, но на отделни места, главно в централните и източните райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици.

Там ще има условия и за градушки. Вятърът от северозапад ще се усили и с него за кратко в Северна България ще нахлуе малко по-хладен въздух; в югоизточните райони ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 28°. Атмосферното налягане ще се повиши и ще е близко до средното за месеца. Такава е прогнозата на дежурния синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, предаде Агенция "Фокус".

По Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. След обяд на места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър, който постепенно ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще са 23-28°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен, само по най-високите части временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 9°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари