Пресъздадоха сватба по стар български обичай в село Сваленик

6

Тя бе голямата изненада по време на събора за автентичен фолклор в русенското село

На 24.06.2023 г. за втора поредна година в с. Сваленик, общ. Иваново, обл. Русе се проведе събор за автентичен фолклор „Родолюбие от Поломието”.

Тазгодишното издание премина под мотото „Еньовден”. За всички гости на входа на събора беше изградена арка от местни билки, под която всеки премина за здраве и берекет, както и табло с наименованието на билките.

Участие в събора взеха самодейни състави от селата в община Иваново, както и гости от Русе, Цар Калоян, обл. Разград и с. Светлен, общ. Попово.

Най-голямата изненада за присъстващите беше пресъздаване на сватба по стар български обичай, съобщиха от НЧ „Светлина-1929”.

Усмивките, доброто настроение и веселието са най-доброто доказателство, че в самодейците продължава да живее духът на дедите ни.

Стотици гости от различни краища на България, както и чужденци извика кръшно хоро под звуците на орк. Хебър, Стефан Янев и Любомир Петов.

Организатори на събитието бяха Инициативен комитет с. Сваленик, НЧ „Светлина-1929” с. Сваленик и Община Иваново.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Русенец
    Браво на хората! Относно 1 й 2 коментари: пичове, колко деца направихте? Откъде да дойдат българи в селата като българите се епилират и дрогират, а турците и циганите правят деца. Тъпи хейтъри.
  • 7
    2
    Българин
    Капанско-турски цигании! Айде няма нужда! Нищо БЪЛГАРСКО няма в Делиормана! Жалко, че има мaлоумници, които се връзват да ходят да похапват соеви кремвирши!
  • 6
    1
    Иван Шишков
    Честно, не знаех, че в Сваленик живеят българи християни. Всички, които съм виждал в това село са българи с турски произход- мюсюлмани.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари