Премиерът обсъди енергийната криза с министъра на енергетиката на Азербайджан

0
Двамата разговаряха и за възможностите за осъществяване на диверсификация на енергийните източници в региона
Двамата разговаряха и за възможностите за осъществяване на диверсификация на енергийните източници в региона Снимка: МС

Двамата разговаряха и за възможностите за осъществяване на диверсификация на енергийните източници в региона

Възможностите за осъществяване на диверсификация на енергийните източници в региона обсъдиха на среща в Министерския съвет премиерът Кирил Петков и министърът на енергетиката на Азербайджан Парвиз Шахбазов, съобщиха от правителствената пресслужба.

Двамата потвърдиха приятелските отношения между България и Азербайджан и бяха единодушни, че взаимната подкрепа в момент на енергийна криза е изключително необходима.

Разговорът между премиера Петков и министър Шахбазов се провежда след вчерашния международен енергиен форум в София, на който България се утвърди като лидер на енергийната сигурност в Югоизточна Европа, се посочва в съобщението.

В срещата участваха министърът на енергетиката Александър Николов и председателят на комисията по енергетика в Народното събрание Радослав Рибарски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари