Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристига у нас

0
В рамките на визитата ще се проведе съвместно заседание на правителствата на България и Северна Македония
В рамките на визитата ще се проведе съвместно заседание на правителствата на България и Северна Македония Снимка: БГНЕС / Архив

Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски пристига на официално посещение у нас

 В рамките на визитата ще се проведе съвместно заседание на правителствата на България и Северна Македония. На среща в Скопие Ковачевски и Петков се договориха за сформирането на 5 работни групи, съобщава БНР.

Премиерът Кирил Петков ще посрещне Ковачевски с официална церемония на площад „Свети Александър Невски“ и двамата ще положат венци пред Паметника на Незнайния воин.

Утре правителствата на България ще проведат съвместно заседание. Такива заседания се провеждаха редовно в първите две години след подписването на Договора за добросъседство през 2017-та година. Двете правителства вече формираха четири работни групи. Съпредседатели на първата група по икономика са вицепремиерът по икономика и индустрия Корнелия Нинова, министърът на финансите Асен Василев и министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.

Втората група за инфраструктура от българска страна е министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов, транспортният министър Николай Събев и министърът на енергетиката Александър Николов.

Съпредседатели на третата работна за евроинтеграция и зелени политики са министърът на околната среда Борислав Сандов, вицепремиерът по ефективно управление Калина Константинова и правосъдният министър Надежда Йорданова.

В групата за култура са включени министърът на образованието Николай Денков, на културата Атанас Атанасов, на туризма Христо Проданов и на спорта Радостин Василев.

Петата е историческата, но тази област ще се покрива от Смесената мултидисциплинарна комисия, която вече има свой план за работа, а членовете ѝ ще трябва да информират двамата премиери какъв прогрес е постигнат до момента и по какво ще се работи занапред.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари