Премиерът: Бюджетът ще е с до 3% дефицит

1
Това ще стане без вдигане на данъците и със запазени всички социални плащания, подчерта Николай Денков
Това ще стане без вдигане на данъците и със запазени всички социални плащания, подчерта Николай Денков Снимка: БГНЕС

Това ще стане без вдигане на данъците и със запазени всички социални плащания, подчерта Николай Денков

"На базата на това, което виждаме в момента като разчетени разходи в бюджета, Асен Василев ме увери, че ще успее да запази всички социални плащания, няма да има увеличаване на данъците и ще представи бюджет в рамките на до 3% дефицит. Допълнително ще има някои плащания, които са свързани с нови политики, и въпреки това дефицитът ще бъде в рамките на до 3%".

Това зави министър-председателят Николай Денков, предава БНР.

Той уточни, че финансовият министър е заявил, че са осигурени средствата и от 1-ви юли ще бъдат увеличени пенсиите с 12%.

"Трябва да се разграничат политическите атаки от експертната същина", категоричен беше премиерът и подчерта, че хазната на държавата не е празна.

"Има политически сили, "Възраждане" е най-ярката сред тях, които действат на принципа "Колкото по-зле за държавата, толкова по-добре за ръководството на партията", а дали е добре за хората, не ги интересува", коментира премиерът.

Денков припомни, че оставката на кабинета е била поискана на четвъртата минута след полагането на клетвата в парламента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ В БЪЛГАРИЯ
    * Организатор: Посолство на САЩ в България * Изпълнители: Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, Бледата Спирохета Денков, Лена Бориславова, Христо Бойкикев, Атанас Атанасов, Бойко Борисов, Мария Неделчева-Габриел, Десислава Атанасова, Томислав Дончев и цялата измет от ПП, ДБ и Герб. * Парламентарна подкрепа за преврата: ДПС * Задкулисни машинации в полза на преврата: Румен Радев – президент на Републиката, извел ПП на политическата сцена, подпомогнал с „ала-бала“ влизането им в НС и връчил им втория мандат, без да използва всички законови лостове, за да осуети преврата, след като стана ясно, че ПП и ДБ са фалшифицирали изборния вот на българските граждани и не са „втора парламентарна сила“. * Бездействие в услуга на преврата: Иван Гешев – главен прокурор на Републиката, осигурил чадър на превратаджиите с мълчанието и отказа си да изиска незабавно задържането им след изявленията на шефовете на службите пред НС, че признанията на ПП в записите, представляват държавна измяна. * Дипломатическа подкрепа за преврата: ЕС и САЩ * Въоръжена подкрепа за преврата: НАТО и САЩ * Подкрепа на преврата от страна на агентурните сили: НПО-тата на Сорос, лумпените -клиенти на олигархията. * Неволен съучастник в преврата: Българският народ с патологичното си равнодушие. Мълчанието на агнетата е знак за съгласие с касапите. Етническите българи са обречената жертва в този адски заговор. Те подлежат на изтребление. Но продължават равнодушно да немеят. Действащите лица в тоя кратък списък са известни на всички. Съставих го само за хрониката. Пускам го да се носи във времето, както корабокрушенецът хвърля бутилка в океана. Някога, някъде – в друга епоха – хората трябва да са наясно кои са убийците и кои жертвите. През 1876 година Виктор Юго заявява пред Националната Асамблея на Франция, в защита на българския народ, дивашки клан от турците след Априлското въстание: „Убиват един народ. Къде? В Европа. Има ли свидетели този факт? Един свидетел, целият свят“. Днес се извършва ново посичане на българския народ. Но кой ще ни се притече на помощ, щом ние самите нехаем за съдбата си! Започва терор, унищожение на свободното слово и на гражданските свободи. Започват политически убийства. Българските чеда ще бъдат изпратени на украинския фронт, не за да защитават някаква кауза, а само за да погинат. Да изчезне българският ген. България трябва да се превърне в пепелище, а по-късно да се засее отново – със семето на завоевателите. Дръвникът е готов, сатърът е издигнат над главите на децата ти, българино! Какво още чакаш?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари