Премахват страничните огледала от автомобилите

0
Камери с висока резолюция и монитори в купето ще заменят огледалата
Камери с висока резолюция и монитори в купето ще заменят огледалата

Японското законодателство бе адаптирано за промените във визията и технологиите на автомобилите.

Азиатската страна обяви, че производителите вече могат да премахнат страничните огледала от автомобилите, които разработват. Вместо тях законът позволява използването на камери с висока резолюция и монитори в купето.

Съвсем малката промяна по екстериора ще позволи сериозното подобряване на аеродинамиката и намаляването както на разхода на гориво, така и на нивата на отделените вредни емисии.

Първата автомобилна компания, която ще предложи подобно решение, е от Япония, а доставчикът на компонентите за системите е Ichikoh Industries. Главният изпълнителен директор на производителя съобщи, че новите им модули вече са в масово производство и могат да заменят страничните огледала. Продажбите на производствения автомобил се очаква да започнат през август 2016, пише Automotive News.

За момента правилата все още не са напълно ясни и японското правителство ще продължи работа по наредбите си, за да посочи минималните изисквания на тези системи.

Конвенционалните огледала имат слепи точки поради конфигурацията и структурата си. Въпреки че камерите нямат подобен проблем - при тях опасността от намаляване на видимостта е породена от възможността за зацапване на лещите. В момента производителите работят по изчисляване на оптималната позиция на модула, която ще намали максимално възможността от сериозно замъгляване на образа. Именно затова първата подобна система за начало ще замени само огледалото в купето.

Източник: cars.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари