Прекратиха концесията върху пристанищен терминал Русе - запад

0
Договорът се прекратява едностранно поради неизпълнение на основно задължение на концесионера „Пристанищен терминал Русе-запад“ АД.
Договорът се прекратява едностранно поради неизпълнение на основно задължение на концесионера „Пристанищен терминал Русе-запад“ АД.

На днешното си заседание Министерския съвет е приел решение за прекратяване на Договора за предоставяне на концесия за услуга върху пристанищен терминал Русе - запад, става ясно от информация, разпространена от прес службата на кабинета.

Договорът се прекратява едностранно поради неизпълнение на основно задължение на концесионера „Пристанищен терминал Русе-запад“ АД. Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията е упълномощен да представлява концедента при прекратяването на концесията.

Договорът за терминала Русе - запад бе подписан на 18 септември 2013 г. Конкурсът бе спечелен от свързваното с Цветан Василев "Пристанищен терминал Русе - запад" АД. В него 65% от капитала държи "Шип инвест", а останалите 35% са на транспортната "Фанти-Г", която по това време е имала няколко залога в КТБ.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари