Предвиждат намаление на цената на картите за градския транспорт в Русе

0
Останалата сума до 58 лева ще се доплаща от Общината
Останалата сума до 58 лева ще се доплаща от Общината Видео: Кис 13

Предлагат цената на картите за градския транспорт в Русе за ученици, студенти и докторанти редовно обучение да стане 30 лв.

Останалата сума до 58 лева ще се доплаща от Общината. Проектът за изменение на наредбата е качен на сайта на Общинския съвет за предложения и становища от гражданите, предава Кис 13.

В текста на проектонаредбата се посочва, че през годините стойността на картите не е променяна, като предложението е тази категория пътници да има право на допълнително намаление в размер на 20 лв. от месечната абонаментна карта.

Тази социална придобивка ще намали до известна степен разходите за транспорт на пътуващите ежедневно ученици, студенти и докторанти, като увеличаването на броя на закупените карти ще доведе до по-широко използване на услугата, мотивират предложението от Общинска администрация. Направен е разчет на необходимите средства, които са предвидени в бюджета за тази година.

От Община Русе ще осъществяват контрол гарантиращ, че предоставените средства няма да доведат до свръх компенсиране на превозвачите във връзка с дейността по извършване на обществен превоз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари