Предстои второто издание на конкурса "Дунавски лимес" в Русе

0
Предстои второто издание на конкурса "Дунавски лимес" в Русе

Днес, 3 юни 2014 г., в Заседателната зала на Община Русе се проведе заседание на Консултативния съвет по въпросите на туризма. Съгласно дневния ред на заседанието, чрез гласуване, членовете на съвета определиха състава на 5 членното жури, както и конкурсните категории за конкурса „Дунавски Лимес“ - годишни награди на Община Русе в сферата на туризма 2014 г., който предстои да се проведе в началото на декември.

Журито се състои от експерти в съответната професионална област на туристическия бранш. Председател отново ще бъде г-жа Иванка Христова – зам.-директор на ПГ по туризъм, а членовете са г-жа Роза Икаловска – управител на хотел, г-жа Вяра Михайлова – управител на туристическа агенция, г-н Ивайло Димитров – главен готвач и г-н Румен Николаев – журналист.

Конкурсните категории са както следва:

• Най-добър хотел 3 звезди

• Най-добър хотел 4 звезди

• Най-добър семеен хотел

• Най-добри самостоятелни стаи

• Най-добър ресторант

• Най-добро заведение за бързо обслужване

• Най-добро питейно заведение

• Най-добра кафе сладкарница

• Най-добро нощно заведение

• Туроператор на годината за входящ туризъм на територията на Община Русе и българския дунавски участък

• Туроператор на годината с туристическа продукция на територията на Община Русе, ориентирана към вътрешния пазар

В списъка фигурират и 6 специални награди: хотел с най-добра база за конферентен туризъм, най-дълго и успешно работещ ресторант, най-атрактивно заведение, най-посещавано заведение, успешен дебют, най-добра кетъринг компания.

Предстои журито да определи конкурсния регламент, както и критериите за всяка една от категориите. След като това стане факт, те ще бъдат разпратени до потенциалните участници в конкурса.

Дунавски Лимес“ е събитие, заложено в Програмата за развитие на туризма в Община Русе през 2014 г. Организира се от Община Русе с партньорството на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите - Русе. Годишните награди на Община Русе в сферата на туризма е конкурс, който цели да стимулира местния хотелиерски, ресторантьорски и туроператорски бизнес чрез насърчаване на добрите практики и създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда за утвърждаване на имиджа на Русе като привлекателна туристическа дестинация и постигане на високо ниво на удовлетвореност на туристите от предлаганите туристически продукти в региона.

Миналогодишното дебютно издание на „Дунавски лимес“ беше високо оценено от представителите на туристическия бизнес в града.

В рамките на заседанието на вниманието на членовете на Консултативния съвет беше представен и междинен отчет за изпълнението на дейностите по Програмата за развитие на туризма в Община Русе през 2014 г. до настоящия момент, както и предстоящите дейности и събития.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари