Предстои процедура за избор на нов български еврокомисар

0
Николай Денков благодари на Урсула фон дер Лайен за поздравленията по повод избора на новото правителство
Николай Денков благодари на Урсула фон дер Лайен за поздравленията по повод избора на новото правителство Снимка: Министерски Съвет на РБ

Николай Денков благодари на Урсула фон дер Лайен за поздравленията по повод избора на новото правителство

В следващите дни Европейската комисия (ЕК) ще поиска официално от България да номинира нов български еврокомисар. Това стана ясно от телефонен разговор между премиера акад. Николай Денков и председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Министър-председателят благодари на г-жа фон дер Лайен за поздравленията по повод избора на новото правителство. Тя беше първият световен политик, който с пост в Twitter пожела успех на него и на вицепремиера Мария Габриел в изпълнението на техните нови отговорности в българската политика.

В разговора акад. Николай Денков представи накратко приоритетите на новия кабинет – подготовката на бюджетите за тази и следващата година, приемането на България в Шенгенското пространство и еврозоната, както и на всички законодателни промени и реформи, свързани с националния План за възстановяване и устойчивост.

Председателят на ЕК подчерта важността на опазването на външните граници на Европейския съюз и потвърди, че страната ни ще получи 45 млн. евро за подсилване на граничната охрана.

Двамата лидери планират лична среща, която по всяка вероятност ще се състои в Брюксел преди редовното заседание на Европейския съвет, насрочено за 29 и 30 юни т.г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари