Председателят на "Информационно обслужване" няма представа как ще гласуват българите в чужбина

0
"Спекулира се много с броя на избирателите зад граница - 2 млн., 3 млн. и т.н. Това са абсолютно неверни числа - в чужбина има по-малко от 1 млн. български избиратели", каза Михаил Константинов
"Спекулира се много с броя на избирателите зад граница - 2 млн., 3 млн. и т.н. Това са абсолютно неверни числа - в чужбина има по-малко от 1 млн. български избиратели", каза Михаил Константинов Видео: БНТ

"Има един основен проблем - гласуването на българите в чужбина. Не знаем какви ще бъдат условията за гласуване, трябва отсега да се мисли какво да се направи"

 Това заяви в "Денят започва" проф. Михаил Константинов - председател на "Информационно обслужване".

Трябва да се разкрият секции, където има заявки, както и в консулствата и посолствата. "Спекулира се много с броя на избирателите зад граница - 2 млн., 3 млн. и т.н. Това са абсолютно неверни числа - в чужбина има по-малко от 1 млн. български избиратели", каза Константинов.

Той предлага на 4 април да започне активна регистрация, за да се изчистят избирателните списъци. "Това не е кой как е гласувал, това е кой е гласувал. При всякакви нови избори към този списък ще добавяме имената на други български граждани, които са гласували". Проф. Константинов очаква в един актуализиран списък да присъстват около 3,5 млн. избиратели.

"Така българите ще се убедят, че списъците се чистят и няма фантоми", заяви още председателят на "Информационно обслужване".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари