Предложения за салати за коледната вечер

1
На Коледа подреждаме богата трапеза
На Коледа подреждаме богата трапеза

Коледа е!

Цялото семейство се събира на трапезата в коледната вечер. Днес е първият ден след Коледните пости, в който се яде месо.

Традицията повелява да сервираме блажни ястия. Пържоли, кебап, пуйка са сред най-предпочитаните блюда. Коледа е и денят на вкусните сладкиши.

Всичко това обаче трябва да е придружено и от подходящи салати. Предлагаме ви няколко предложения на supichka.com:

1. Салата от кисело зеле

Салатата от кисело зеле е една от най-свежите зимни салати. По Коледа киселото зеле точно е втасало и е много вкусно. Кисело зеле се намира във всяка българска къща през зимата, което прави салатата от кисело зеле универсално решение на въпроса "каква зимна салата да приготвя?" Освен това салатата от кисело зеле се приготвя изключително бързо и е много икономична.

2. Картофена салата за Коледа

Класическата картофена салата е едно от най-универсалните ястия. И на трапезата на Коледа класическата картофена салата може да влезе в различни роли. Картофената салата може да бъде ползвана по своето основно предназначение - като салата. Но картофената салата може да ползвате и като гарнитура за пържолите, кюфтетата или кебапа.Вижте цялата рецепта тук »Зимна салата от моркови, целина и червено цвекло за Коледа

3. Зимна салата от моркови, целина и червено цвекло за Коледа

Зимната салата от моркови, целина и червено цвекло е пълна с витамини! Подходяща за зимното меню и за трапезата на Коледа. Салата с моркови, целина и червено цвекло е много свежа и с типични за сезона зеленчуци.Вижте цялата рецепта тук »Салата от земна ябълка / гулия за Коледа

Измийте и обелете зеленчуците. Настържете суровите зеленчуци на едро ренде. Ако искате да сервирате салата без да смесвате различните цветове, за да бъде по-ефектна, то разбърквайте всеки настърган зеленчук с лимонов сок. Така зеленчуците ще запазят цвета си и няма да потъмнеят.

Втората стъпка от рецептата за салата с моркови, червено цвекло и целина е да подредите зеленчуците и да поръсите със смесените накълцани ядки и семена. Преди сервиране подправете зимната салата със зехтин и сол.

4. Салата от земна ябълка/гулия за Коледа

Салатата от земна ябълка, подобно на салатата от моркови, целина и червено цвекло се приготвя с типични, но позабравени български зеленчуци. Тъй като по време на Коледните празници доматите и краставиците не са от най-свежите и най-вкусните е по-добре да заложите на зеленчуци, които са характерни за сезона, каквито са кореноплодните.

Първо измийте добре корените земна ябълка, след което ги обелете. Измийте моркова и също го почистете, след което ги настържете.

Изцедете сока на лимона и го изсипете при зеленчуците. Разбъркайте добре, за да стигне лимона навсякъде. Това е важно за външния вид на салатата, защото лимоновият сок не позволява на настърганите ябълка, морков и земна ябълка да потъмнеят. Посолете с ½ чаена лъжа сол и добавете зехтин или олио, след което разбъркайте. Преди сервиране поръсете салатата със земна ябълка със ситно нарязания копър и слънчогледовите семки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари