Предлагат да се построи автомагистрала Русе - Варна

19
Построяването на автомагистрален път между Варна и Русе ще даде и сериозен икономически тласък на цяла Северна България
Построяването на автомагистрален път между Варна и Русе ще даде и сериозен икономически тласък на цяла Северна България

Построяването на автомагистрален път между Варна и Русе ще даде и сериозен икономически тласък на цяла Северна България

ВМРО внесе в Общинските съвети на Варна и Русе предложение за предприемане на действия за проектиране изграждане на автомагистрала, свързваща гр. Варна и гр. Русе. Съветниците от патриотичната формация във Варна и Русе настояват Общинските съвети да гласуват обръщение до Министерски съвет с искане за реални и решителни действия от страна на кабинета за свързване на двата най-големи града в Северна България чрез автомагистрала.

Сега те са свързани помежду си чрез международен път Е70 от град Русе до пътен възел „Белокопитово“ и от там по автомагистрала А2 „Хемус“. През последните години автомобилният трафик между двата града беше значително увеличен с оглед туристите от Република Румъния, посещаващи Черноморието. Липсата на адекватна инфраструктура, която да поеме преминаващите превозни средства затруднява както туристическия поток, така и обичайните транспортни нужди на района.

Натовареният автомобилен трафик създава опасност за пътуващите особено в отсечката между гр. Русе и пътен възел „Белокопитово“, където пропускателната способност е значително по-малка и не отговаря на реалния трафик през 2023 г.

Изграждането на автомагистрала Русе - Варна ще спомогне за превръщане на България в още по-предпочитана туристическа дестинация, както и ще облекчи обичайния автомобилен трафик. Построяването на автомагистрален път между Варна и Русе ще даде и сериозен икономически тласък не само на посочените два града, а и на цяла Северна България, която несправедливо беше пренебрегвана през последното десетилетие при изграждане на инфраструктурни проекти, са част от мотивите на съветниците от ВМРО в двата града, които настояват Общинските съвети да изпратят обръщение да Министерски съвет с искане за проектиране и изграждане на автомагистралата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Киро
    Поредната фалшива предизборна димка.
  • 0
    12
    Прахообразен
    А бе вие що не си смените дилърите първо пък тогава след абстиненцията помислете какви извращения говорите ТАПИРИ ДОЛНИ само за крадене гледате и с ръцете и краката грабите
  • 14
    11
    Па па
    Мили Пазарджиев, Ивчо мамин убав, направи си тест за алкохол като се събудиш, а като гледаме и за наркотици. И молба от всички гласоподаватели откажи се от каквато и да е политическа кариера. Какви магистрали, баща ти едни велоалеи не можа да направи 😂
  • 14
    10
    Fen
    ПЛАВАТЕЛЕН КАНАЛ РУСЕ-ВАРНА
  • 15
    9
    проф.ХаджиКъсметлийска
    Магистрали ще ви направим докъдето искате. Скоро до Марс ще пуснем шестлентова магистралка. И до Нептун се каним да пускаме. Като му цапнем по още едно узо и до галактиката Андромеда ще ви изстреляме. :-)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари