Преди 5 години: Фенове празнуваха цяла нощ влизането на Дунав в А група

2
Нощта на 14 срещу 15 май 2016 г. се превърна в събитие за целия град
Нощта на 14 срещу 15 май 2016 г. се превърна в събитие за целия град Видео: Русе Медиа

Преди 5 години русенският спорт празнува един от най-вълнуващите моменти в историята си.

Нощта на 14 срещу 15 май 2016 г. се превърна в събитие за целия град, тъй като след 25 години футболният отбор на Дунав-Русе се завърна отново в елита, припомня Русе Медиа. Макар еуфорията продължи само 4 години, днес клубът отново дава заявка, че Дунав ще го има на картата на българския професионален футбол с проекта за възраждането на отбора, по който работи активно новото ръководство.

Да си припомним какво се случи на 14 срещу 15 май 2016 г., когато феновете на футболния отбор празнуваха цяла нощ завръщането на тима в А група. До успеха се стигна, след като русенци направиха равен мач 2:2 като гости на Пирин-Разлог, а вторият – отборът на Поморие“ падна от Септември-Симитли. Така Дунав остана едноличен лидер в Б група с разлика от 8 точки и два кръга преди края на шампионата във втория ешелон, след 25 години, русенските футболисти си осигуриха отново място в елита.

Още в 22 часа вечерта най-ревностните привърженици на отбора се събраха пред Паметника на свободата в центъра на Русе, където пяха и скандираха по случай успеха. По-младите споделиха, че за първи път в живота си ще имат емоцията любимците им да играят сред най-добрите. По-възрастните се радваха, че отново ще могат да гледат мачове от А група на стадиона в Русе, и то с отбора на Дунав.

Феновете търпеливо изчакаха до сутринта да посрещнат футболистите, които се прибраха в 4 часа от Разлог. Капитанът на отбора Диян Димов сподели, че случилото се след толкова години е голяма радост за всички. Той благодари на колектива, на треньорския щаб и на наставника Веселин Великов, както и на президента на клуба. „Това е най-високото ниво в България, чест е и трябва да се доказваме в А група“, каза Димов. Веселин Великов на свой ред коментира, че в оставащите два мача до края Дунав ще излиза само за победа, за да поддържа реномето си и най-вече да зарадва публиката с една добра игра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари