Пребиха роднина на съпругата на Еманюел Макрон

2
Жан-Батист Троньо е пострадал по време на протест срещу пенсионната реформа
Жан-Батист Троньо е пострадал по време на протест срещу пенсионната реформа Снимка: АП / БТА

Жан-Батист Троньо е пострадал по време на протест срещу пенсионната реформа

Роднина на Брижит Макрон – съпругата на френския президент – е пострадал по време на протест срещу пенсионната реформа и е приет в болница, където е под лекарско наблюдение, съобщи днес източник от полицията, цитиран от ДПА.

Жан-Батист Троньо беше пребит от протестиращи срещу правителството в град Амиен. Той е бил ударен по главата, ръцете и краката и сега се чакат резултатите от скенер.

Младежът бил нападнат пред семейния магазин за шоколад, който многократно е бил мишена на протестиращи. Нападателите избягали от мястото, след като съседи се намесили, за да спрат нападението, съобщи Би Би Си.

Говорейки днес, Брижит Макрон каза пред агенция АФП, че е напълно солидарна със семейството си и осъди “страхливостта, глупостта и насилието“ на нападението. "Многократно съм осъждала това насилие, което може да доведе само до най-лошото", каза тя.

Бащата на Жан-Батиз Троньо, Жан-Александър Троньо, каза пред френските медии, че нападателите са "прекрачили границата" и са обидили "президента, съпругата му и семейството ни".

Самата Брижит произхожда от шоколадовата династия Троньо в град Амиен в Северна Франция.

“Той се е свил и е чакал да спрат да го налагат”, каза за местния канал “Франс Блю Пикарди“ Жан-Александър Троньо – бащата на пострадалия – и добави, че синът му е бил пребит.

Освен това той каза, че според много хора компанията “Троньо“ принадлежи на президента.

“Няма никаква финансова връзка, но ние понасяме омразата, която понякога е опустошителна, както се вижда от това, че няколко от нашите магазини са напълно разрушени. Да нападнеш човек само защото е член на семейството на политическа фигура е просто “нелепо“, добави Троньо.

Президентът Еманюел Макрон даде интервю вчера за френска телевизия на фона на продължаващите протести срещу увеличаване на пенсионната възраст от 62 на 64 години, припомня ДПА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Е,
    Дано и Емануелчо скоро да изпита на гърба си народната любов!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари