Празник в Кривина: Цялото село се събра на рождения ден на баба Мица

3
Столетницата се радва на шестима внуци и десет правнуци
Столетницата се радва на шестима внуци и десет правнуци Видео: NOVA

Столетницата се радва на шестима внуци и десет правнуци

Едно столетие стана повод за празник в русенското село Кривина. Хората в района на община Ценово от десетилетия не си спомнят някой да е доживял век. И в знак на уважение към достолепната възраст, изпълниха дома на 100-годишната рожденичка баба Мица Тонева.

В живописното село до устието на река Янтра във вторник цареше оживление, а всички пристигащи в центъра на Кривина търсеха къщата на баба Мица. Още на прага гостите посрещаше с пита и мед 20-годишната правнучка на юбилярката. Вековната годишнина баба Мица посрещна в добро настроение и добро здраве. Разказва, че трудно чува, а и краката не я държат, но въпреки това всеки ден е в градината, която сама е поддържала до преди няколко години, разказва NOVA.

Жената е отгледала две дъщери и едни син. Радва се на шестима внуци и десет правнуци. И за всеки от тях заделя по нещо от пенсията. А тя дойде навръх рождения ѝ ден, донесе я лично пощальонът с букет и пожелания. Столетницата няма рецепта за дълголетие. Казва, че хората трябва да са добри и разумни и да вярват, че винаги след лошото идва по-добро.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари