Правят тридневен „Десант на книгата“ в Русе

1
Над двадесет български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна ще гостуват в крайдунавския град
Над двадесет български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна ще гостуват в крайдунавския град

Над двадесет български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна ще превърнат Русе в център на съвременната литература за втора година

Това ще стане възможно благодарение на тридневния „Десант на книгата“, организиран от Клуб „Мечтание“. Припомняме, че първата подобна инициатива се проведе през 2019-а в двора на Военния клуб в крайдунавския град. На следващата година това не бе възможно поради пандемията от COVID-19.

Детайли относно предстоящото събитие бяха обсъдени по-рано през деня на среща между председателя на организацията Полина Лъвчиева и заместник областния управител д-р Стефка Караколева. Инициативата ще се проведе в средата на месец септември и по-конкретно на 17, 18 и 19-и септември. За сега плановете на организаторите са мероприятието да се проведе на централния градски площад, като най-вероятно то ще бъде разделено на две места – на алеята пред хотел „Дунав“ и на площада пред Операта. Освен представянето на някои от най-актуалните заглавия през настоящата година в съвременната проза, драмата и фентъзито, ще бъде отделено и специално внимание на малките читатели. Любопитните малчугани ще могат да се докоснат до непознати за тях до момента книжки, лично представени от авторите им.

Обсъждат се вариантите и за детски работилници, където най-малките да се запознаят с магията на илюстрацията. Фокус ще бъде поставен и върху значението на изразителното четене. Неразделна част от форума ще бъде и празненство, посветено на 5-ата годишнина от учредяването на Дамски писателски клуб „Фортуна“, който събира жени, посветени на силата на словото от цялата страна.

Предвидено е участието на Елена Павлова – известен писател на научна фантастика, хорър, фентъзи, книги-игри и преводач. На събитието се очаква да присъства и Никола Райков, автор на „Голямото приключение на малкото таласъмче“ и още много любими приказки-игри на малките читатели.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари