Правят основен ремонт на пътя Русе - Кубрат

1
Ремонтът започва от магазин Джъмбо" и минава през три русенски села
Ремонтът започва от магазин Джъмбо" и минава през три русенски села Снимка: Кадър Кис 13

Готово е инвестиционното предложение за дългоочаквания ремонт на натоварения път Русе - Кубрат, който не е обновяван цялостно от 30 години, а дупките по него на места са дълбоки до 20 сантиметра.

Трасето преминава през четири населени места около Русе, като в тази връзка то е изпратено до кмета Пламен Стоилов и до кметовете на Червена вода Румен Русев, на Ново село Мариела Йорданова и на Тетово Невяна Атанасова, пише Арена Медиа.

Ремонтът ще започне в близост до кръстовището на пътя Русе - Варна, до Джъмбо, а краят ще е кръстовището с пътя Разград - Кубрат. В момента пътят е с 60% износена настилка. Отводняването на пътния участък също е в лошо състояние, а по големите съоръжения - надлези, водостоци, мостове, има редица повреди.

Проектното решение предвижда възстановяване на пътната настилка, а където има по-големи нарушения, ще се направи пълна реконструкция. В отделни места ще бъде направено оширение. В участъците през населените места пък изцяло ще бъдат подменени бордюрите, а на места ще се монтират и нови. Планирани са и редица дейности за подобряване на отводняването, като в Червена вода е проектирана нова дъждовна канализация с нужните шахти.

Предстои техническият проект да бъде утвърден, а след приключване на всички съгласувателни процедури, да бъде издадено разрешение за строеж от регионалното министерство.

Очакванията са, че ремонтите ще стартират до края на годината.

Източник: Арена Медиа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари