Правителството на Франция подаде оставка

0
Премиерът Едуар Филип, излъчен от Макрон, след като стана президент през май, връчи оставката си на държавния глава
Премиерът Едуар Филип, излъчен от Макрон, след като стана президент през май, връчи оставката си на държавния глава

Ден след парламентарните избори във Франция, на които победи движението на президента Еманюел Макрон Република напред, според френското законодателство правителството подаде оставка, съобщават БТА и Франс прес.

Премиерът Едуар Филип, излъчен от Макрон, след като стана президент през май, връчи оставката си на държавния глава. Това обаче бе само процедурна стъпка и веднага Макрон отново го натовари с мандат да състави ново правителство до сряда вечерта.

Очаква се в новото правителство на Филип да няма големи промени, но според източник близък до президентството в него може да не фигурира Ришар Феран. Сега той е министър на териториалното планиране. 

Феран е бивш социалист, който стана един от ранните поддръжници на Макрон в битката му за президентския пост. Срещу него има обвинения за неправомерно финансиране и е започнало разследване.

Феран твърди, че не е извършил нищо нередно. Според източника, близък до президенството, той обаче се е съгласил да се оттегли от поста.

По повод на Ришар Феран Франс прес пък съобщава, че той няма да е в състава на кабинета, защото Макрон му предложил да оглави парламентарната група на Република напред в Националното събрание и Феран приел.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари