Правителството готви искане електроенергията и природният газ да бъдат освободени от акциз

0
Правителството ще изпрати уведомление до до ЕК за нотифициране от България за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ
Правителството ще изпрати уведомление до до ЕК за нотифициране от България за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ Снимка: МС

Това решиха на заседание на Министерски съвет днес

Правителството днес ще вземе решение за изпращане на уведомление до ЕК за нотифициране от България за освобождаване от акциз на електроенергията и природния газ, така че да се осигури възможност цените на тези два много важни компонента на българската икономика да бъдат понижени. Това заяви премиерът Кирил Петков в началото на редовното правителствено заседание. Решението на кабинета ще запази конкурентоспособността и рентабилността на енергоемките сектори, както и ще се овладеят постоянно повишаващите се цени на електроенергията и горивата, съобщиха от МС. 

На заседанието си кабинетът ще обсъди също резултатите, които постигна водената от министър-председателя Петков делегация в САЩ. Бяха договорени доставки на количества втечнен природен газ от два кораба за месец юни на цени, по-добри от тези на европейските пазари и от текущите на „Газпром“. „Министерство на енергетиката ще продължи с допълнителните преговори и за дългосрочните доставки, като това за първи път дава възможност България да има истинска диверсификация“, посочи Петков.

Нашите партньори виждат корупцията като основен инструмент за влиянието на Путин в региона и в Европа. Затова още днес със заповед ще разпоредя пълна проверка по всички аспекти на „Южен поток“, категоричен бе министър-председателят. Петков отбеляза още напредък в процеса за намиране на алтернатива, която да замести поръчаните от България самолети F-16, чиято доставка се забавя. Българското небе ще остане защитено, добави премиерът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Даммм
    Ерно Шалер - Барош Евродепутат от партията на Орбан, буквално попиля правителството на България в реч пред комисията по международна търговия на ЕС в Брюксел. Публикуваме без редакторска намеса: -" Едни продали се на САЩ, измамници рушат интересите на ЕС, опитват се да разрушат всички търговски връзки между ЕС и Русия в полза на частните си интереси. Тези хора в момента управляват България, а премиерът на тази страна може да се окаже и гражданин на Канада, същата тази Канада за която вече на всички е ясно, че имат военни офицери в Украйна" "Може и да си им обещали нещо повече от това да са на власт и да грабят най-бедната държава в ЕС - България, САЩ може и да имат план за Балканите, но това не трябва да е на гърба на всички страни членки в ЕС" "Българското правителство, което явно е решило да срине не само собствената си държава и икономика, вече става опасно за цялото съществуване на ЕС, разделението в България вече е видно от месеци, но това не трябва да рефлектира на всички страни. Относно ембаргото за петролни продукти, българските управници явно са решили да убият българската икономика, която е зависима от руският нефт на 95%, но това няма да го допуснем за Унгария и ще се противопоставим с всички средства на тази лудост." https://www.facebook.com/RussophiliaBulgarophilia/posts/pfbid0UiJJEguej4DCUfPWetD2wvPE6CBULJAhri2aPVqr4fgVHARNfFM1brf2rawSWijAl?__cft__[0]=AZX5z998UGC1R7e0zqCoK8iz0HAaaaiI6EKd8jdM6Sjq6B-6I2WfzMgXyjTXz9EKCcIX5NVE9XDhQEiZ1qBYvjmZPwHUSQ_jlcTcAsSsxXHXSteOZNGuOcg9Htjj67cww5HeKGsO3R4L2REiyt3eps8BOU3dq9Xjdmim2SPUAjfLkrYhjm_DIEBfh2yKFAqkEaI&__tn__=%2CO%2CP-R
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари