Кирил Петков: Преустановено е черпенето на газ от Чирен

0
Правителството прави всичко възможно българските домакинства да имат ток, увери премиерът
Правителството прави всичко възможно българските домакинства да имат ток, увери премиерът Снимка: БНТ

Премиерът Кирил Петков увери, че в случай на проблем с доставката на газ, правителството прави всичко възможно българските домакинства да имат ток.

Търсят се варианти за купуване на втечнен газ през гръцката връзка, информира БНТ.

"Три неща - спряли сме черпенето на Чирен, така че капацитетът в Чирен си остава, второ се следи дали можем да допълним Чирен, въпреки че там има смяна на посоката на газа, която отнема някакво време. Едновременно с това е говорено с ЕК в случай, че има пълно прекъсване от руската държава на газ, може да има временно спиране частично на нашия експорт на ток, така че да заместим мощностите. И едновременно с това гледаме дали можем да купим втечнен газ през гръцката връзка, също като потенциал. Така че хубавото на българското правителство е, че в момента работим по всички възможни варианти, така че да сме сигурни, че на българските домакинства няма да повлияе дори един такъв критичен сценарий", заяви Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари