"Практикер" удължава ваксинирането в магазина

1
Причината е големият интерес
Причината е големият интерес Снимка: Русе Медиа

„Практикер“ ще удължи с още две седмици работата на пункта за ваксиниране, който работи в магазина в Русе, съобщи директорът на РЗИ-Русе д-р Искра Генева.

Първоначалният график бе до 5 ноември, но поради големия интерес към поставянето на ваксини от ръководството на магазина са поискали срокът да бъде до 19 ноември, предава Русе Медиа. Както е известно, за всяка поставена ваксина в „Практикер“ се дава ваучер на стойност 20 лв. за покупка в магазина в рамките на една година.

От РЗИ-Русе отчитат двойно по-голям брой ваксинирани в сравнение с периода преди въвеждането на „зеления сертификат“. Ако тогава са се имунизирали между 200 и 400 души дневно, сега броят им е между 600 и 800 на ден.

През седмицата от 1 до 5 ноември в Русенско ще работят отново четири „зелени коридора“ за имунизация срещу Covid-19 – три в Русе и един в Бяла.

Ваксинация без предварително записване на час ще се извършва в МБАЛ „Юлия Вревска“ в Бяла, Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе, в изнесен кабинет пред ДКЦ-2 и в кабинет в магазинПрактикер“. В Белодробната болница всеки ден ще се поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“, а в дните вторник и четвъртък препарата на „Модерна“. Кабинетът там работи в делничните дни от 08.30 до 16.30 часа . Същото работно време има и кабинетът пред ДКЦ-2, където се поставят и трите вида ваксини.

„Зеленият коридор“ в беленската болница ще бъде от 12.00 до 18.00 часа. В „Практикеримунизации ще се правят всеки делничен ден от 11.00 до 15.00 часа. В Бяла и в пункта в „Практикер“ ще се прилагат ваксините на „Пфайзер“ и „Янсен“.

Мобилният имунизационен екип на беленската болница също ще продължи да работи през следващата седмица, като целта е да се обхванат по-голямата част от населените места в Бяла, Борово и Две могили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари