ПП-ДБ: Страната е в отлично финансовo състояние

1
Проблем с държавния бюджет и фискалния резерв няма
Проблем с държавния бюджет и фискалния резерв няма

Проблем с държавния бюджет и фискалния резерв няма, заявиха от партията

Страната е в отлично финансовo състояние, заявиха от ПП-ДБ, предава БНР.

Проблем с държавния бюджет и фискалния резерв няма и страната е в отлично финансовo състояние. Това увериха пред журналисти в парламента депутати от ПП-ДБ и членове на бюджетната комисия в Народното събрание.

Венко Сабрутев определи изнесената информация за липсващи 3 млрд. лева като манипулирана. Той сравни фискалния резерв с разплащателна сметка, от която се правят разходи и постъпват приходи.

"За да може да прецените финансовото си състояние, трябва да изберете една точка за мерене - когато сте получили всички приходи и сте направили всички разходи, държавата не е получила всичките си проходи, а е направила разходите, затова в момента състоянието на фискалния резерв е по-нисък от това, което ние обявихме – в края а март месец в него са били 9.9 млрд. лв", обясни Сабрутев.

Депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров също увери, че бюджетът е стабилен и обвини ГЕРБ и ДПС, че планират непредвидени разходи.

"Факт е, че когато Бойко Борисов си тръгва като премиер фискалният резерв е с 50% по-нисък отколкото е сега. Важното е да успокоим хората, това са фалшиви новини, бюджетът е стабилен и оставяме държавата в добро финансово състояние", каза той.

Димитров добави, че популизмът и непредвидените разходи на ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат спрени. "И ще направим това, което зависи от нас", посочи той.

Сутринта в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отправи обвинения към ПП-ДБ за липсата на над 3 млрд. лв. във фискалния резерв.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Българин
    Пуделът с пачките какво мисли по въпроса, Подлоги Пеевски ?
  • 3
    1
    aha
    А колко е дългът? И колко е бил преди 2г 5г и 10г ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари