Борисов: Дупката в бюджета надхвърля 10 милиарда лева

1
Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство - досега аз ви се молех да гласувате за мен, каза още Борисов
Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство - досега аз ви се молех да гласувате за мен, каза още Борисов

Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство - досега аз ви се молех да гласувате за мен, каза още Борисов

"Победата на ГЕРБ е нужна на хората, които живеят във всяко късче на България. Победа ще даде възможност да създадем собствено правителство - никой да не ни извива ръцете, да не ни поставя условия,. Две години политическа аматьорщина ни докараха дотук - пети поредни избори, които струват много на всеки българин. Ако още веднъж направим избори заради нечии прищевки, това ще ощети държавата с милиони левове. Така, както ощетяваха българите с цената на тока, с цената на газа, за да има посредници; така, както похарчиха 9 млрд. лв. за 9 дни без никаква отчетност." Това каза зам.-председателят на ГЕРБ Десислава Атанасова на предизборна среща на ГЕРБ със симпатизанти в Разград, предаде БГНЕС.

"ГЕРБ-СДС е коалиция на хора с ясна програма, които в продължение на 2 години изобличавахме всяка пропагандна лъжа. Защото те излъгаха: и за гражданството си, и за посредниците в газа, и за горивата, всеки ден лъжеха как ще осигурят хляб на всяка трапеза, как няма да има инфлация, лъжеха, че ще осигурят евтини дърва за всеки дом. Аз знам колко много проблеми през тези 2 години не са намирали решение", добави Атанасова.

"Честит празник на жените и майките! Това, което колегите казаха, то вие сте го изпитали на джоба си и няма нужда да се говори. Всеки мъж днес е видял цветята с колко са по-скъпи. Гората с какво поскъпна, та да поскъпват дървата?", попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"През януари м.г. сме имали 9% инфлация - това е преди войната в Украйна. Това е двойно повече спрямо средноевропейската", обясни Борисов.

"Неверието в институциите е толкова голямо, че нямаме нито един авторитет, към който да се обърнем. Не вярваме в институциите, това означава пълен разпад на държавата. Ако искате с още лев да ви поскъпне горивото, гласувайте за ПП и ДБ. От първия ден казвахме, че те крадат по лев на литър от джоба на всеки българин - в деня, в който те паднаха от власт, горивото поевтиня с лев.

Ние произвеждаме храни, мляко, кашкавал, където инфлацията е огромна. Тя е умишлено създадена - това е скритият данък, който взима парите на хората. При нас беше 1%. Сега, уж са повишили пенсиите, а парите не стигат даже до първата седмица Дупката в бюджета е огромна," каза още Борисов.

"Внасяме дърва ли? Гората ли поскъпна? Напротив, дори изнасяме за чужбина. Но те като изпуснаха горивата, фирмите си сложиха огромни надценки.

България произвежда олио, пшеница, слънчоглед, - къде отива олиото? Кое вдига инфлацията - само лошото управление", заключи Борисов.

"Този път вие трябва да ме убеждавате да направя правителство - досега аз ви се молех да гласувате за мен, а сега държавата е затънала.

Три пъти досега се налага да вадим държавата от подобни състояния, но ще видите тази дупка, която оставят в момента - към 10 млрд. лв., е огромна", допълни Борисов.

"Няма кмет в България, на когото да не съм помагал", добави лидерът на ГЕРБ.

"Днес пихме кафе с кмета на Разград - знаете ли там как се управлява? Управляват съвместно ГЕРБ, ДПС, ДБ и БСП. Време е да се стегнем и да извадим държавата от калта.

Когато на конгреса на ДПС направиха видеовръзка с Ердоган, първото нещо, което каза, беше да ми благодари. Защото тук етническата толерантност е приоритет за мен, добави Борисов. Всеки кмет в страната ме моли ГЕРБ да се върне на власт, защото няма компенсации, няма как да си преодоляват трудностите. Затова хората са казали: Съединението прави силата! Затова, ако не се съединим като народ, а продължаваме да се мразим, нищо добро не ни чака," заключи лидерът на ГЕРБ.

"Ако сме първи, няма къде да шикалкавиме, трябва да направим правителство. Иначе, би било дезертьорство от страна на политическата класа. Надявам се всички мои колеги, които се наричат "лидери", да разберат, че смисъла на парламентарните избори е да се състави правителство. Иначе, всеки избори струват над 100 милиона. Над 1 млрд.лв. сме дали за избори, за да си чешем егото", добави лидерът на ГЕРБ.

"Освен дупката в бюджета, надолу върви и БВП на страната - все по-малко производство има, БНБ днес съобщи, че се забавя растежа. Това означава по-малко приходи и по-малко данъци. Три пъти съм се нагърбвал и съм оправял държавата. Оставих я приета в чакалнята на Еврозоната, а сега говорят за влизане след две години.

Те не искат Еврозоната, защото това означава контрол. И пак - таен начин да блокират влизането, - е да се вдигне инфлацията. Днес тя е над 20%", добави Борисов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    хахаха
    Би било чудесно ако дупка в тиквата ти надхвърли 10 см. Държавата ще кротне, народът ще отдъхне, цените ще омекнат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари