Асен Василев: Ако Борисов иска да разговаряме - да заповяда в парламента, пред камерите

0
Ако вторият мандат отиде при ПП, „математиката не излиза“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“
Ако вторият мандат отиде при ПП, „математиката не излиза“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Видео: bTV

Ако вторият мандат отиде при ПП, „математиката не излиза“, заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ 

"Като индикации в тези вече 4 седмици от изборите насам не съм голям оптимист, че ще има правителство." Това коментира съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев в "Лице в лице" по bTV след консултациите при президента Румен Радев.

На въпрос дали би се срещнал с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов той заяви, че пред камери в парламента би разговарял с всяка една от партиите по общи политики, за които да се търси мнозинство. Ако втория мандат попадне при ПП, Василев обясни, че математиката няма как да излезе, но ще направят всичко възможно и ще поемат отговорност.

Математиката не излиза, така да се каже „Демократична България“, „Продължаваме промяната“ и БСП, ако включим с 98 гласа, а 130 гласа правят ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“. Без една от тези 3 партии няма как да бъде направено мнозинство“, каза Василев.

Според него трябва да се положат усилия, за да има редовно правителство.

"Основната отговорност е на победителя на изборите. Видяхме, че ГЕРБ все пак успяха да сформират мнозинство за избор на председател на парламента. Не съм сигурен, че тактиката, която предприеха с тези контактни групи и т.н. ще даде резултат по простата причина, че когато се водят такива сложни преговори е много важно те да се водят по политики и да се водят от хората, които могат да вземат решения", допълни той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари