Позор е Гимназията по корабостроене да изглежда така!

16

Сградата на школото напомня на кадър от филм на ужасите

Сградата на Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване в Русе е в покъртително състояние. Кадри, споделени в социалната мрежа, показват страховития и в същото време жалък вид на школото.

Обликът на задната фасада и дворът на училището напомнят за разрушенията в Украйна вследствие на войната или за филм на ужасите. Гледката предизвиква възмущение и тъга сред русенци, особено сред тези, които са бивши възпитаници на Корабния техникум. Хората не могат да си обяснят как така няма пари за поддръжка на училището, което подготвя бъдещи моряци, капитани, механици и спедитори в град край река Дунав, който според управляващите има развито пристанище.

Към 2023 г. в България има само една гимназия по речно корабостроене и корабоплаване и тя се намира в Русе. В миналото у нас е имало и други такива гимназии, но те са били закривани през годините.

Срам и позор е образователна институция, която би трябвало да е гордост и престиж за ученици и учители, да изглежда по този начин!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    19
    Оффффф
    Имаше една еблиев,@ даскалица по биология Радостина Симеонова. Кеф Мъжа и не я бръснене и оди почуждо. Да му благодарим
  • 2
    18
    Механото
    Ех, спомени, ех, Английската. Пушехме заедно на скаличките. Първия ми и единствен трипер беше от едно Руми, Румяна Венкова Радева, никога няма да и забравя името. Беше "подготве" в Английската. Значи, 8-ми клас. Ама четирима от студената обработка бяхме с трипер от нея. Любо Джамбазов, брат на сегашния шеф на КООРС, сори че те споменавам ама и ти го изкара трипера от Румито. Д-р Лазаров, не знам дали е жив още, 24 пеницилина /през 6 часа/ и 6 каномицина - ей, това последното, няма такава болка. Ех, спомени ... добре че нямаше още спин по него време.
  • 11
    17
    До 15 до отегчен
    Когато е било училище елитно си бил в сандъците на баща си или той в дядовите ти.Може би си бил в Англииската гимназия,там имаше и деца на местни партиини деатели и комсомол ,абпфк ,по линия на балкан турист и други милиционерски ходатайства.
  • 9
    16
    Nnnn
    Като сте големи журналисти, вземете отидете и питайте директора защо на фона на толкова програми, те са спали?!
  • -3
    15
    До Отегчен
    Абе кога механото е било елитен техникум? Аз съм почти на 50 и в моя съзнателен живот никога не е бил. Чувал съм от по-стари хора, че някога може и да е било, в някой друг град.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари