Пожарникари и доброволци на БЧК в Русе помагат на пострадалите от наводненията

0
Пожарникари и доброволци на БЧК в Русе помагат на пострадалите от наводненията
Снимка: БГНЕС

Пожарна кола с помпа за вода и трима служители от русенската ОУПБЗН са в Добрич, за да помагат при справянето с щетите от наводнението в града, съобщава директорът на Управлението комисар Димитър Павлов. Той допълни, че в Русе вече са се върнали четирима пожарникари и две машини, които са били в Албена и Добрич, пише "Топ новини".

Няма опасност река Русенски Лом да прелее, защото нивото й спада и водата вече не е близо до дигата, успокои той.

Д-р Руденко Йорданов, който оглавява БЧК-Русе, съобщи, че се събират помощи за пострадалите и до ден-два те ще бъдат изпратени. Сред дарителите има както граждани, така и фирми. От засегнатите региони са поискали основно хигиенни материали, минерална вода, различни химикали, лопати.

От местния клон на Червения кръст са били в готовност да изпратят легла и завивки за временни центрове за настаняване, но се оказало, че повечето от хората от залетите къщи са в домовете на роднини и искат час по-скоро да се разчистят жилищата им, за да се върнат в тях. БЧК-Русе разполага и с апарати за извличане на влага, които също ще бъдат предоставени, ако се наложи, увери д-р Йорданов.

Източник: Топ новини
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари