Пожарната проверява състоянието на хидрантите в Русе

1
При проблем ще се извършва ремонт или подмяна
При проблем ще се извършва ремонт или подмяна

При проблем ще се извършва ремонт или подмяна

Инспектори от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са започнали проверка и диагностика на пожарните хидранти в Русе. Там, където е констатиран проблем, се извършва ремонт или подмяна. Такъв бе случаят с хидранта пред Доходното здание, който днес бе подменен изцяло от екип на ВиК-Русе. Причината е, че от известно време основата му е компрометирана и оттам изтича вода, съобщава Русе Медиа.

При проверките има установени хидранти, които не функционират и не са захранени с вода. По-големият проблем обаче, за който Русе Медиа е писала и преди, е неработещата пожарогасителна система, изградени преди години във високите блокове. Етажната собственост не иска да я възстанови и поддържа, а тази система от изключителна помощ, когато има пожар по високите етажи.

Пожарникари са споделяли, че тогава, вместо да се разпъва гасителна линия от шлангове от входа нагоре по стълбището, се използва т.нар. суха връзка, където се захранва само с един шланг в основата и на съответния етаж се закачат шланговите струйници за гасене. Най-проблемни в това отношение са високите блокове в „Чародейка“, където вертикалата не работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Арапска Луига
    На пожарникарят от лятото по къси гащи край ЖП линията, проверихте ли му хидранта? И да не сте, не е голяма загуба. Леля Василка му го проверява ката уечер. Умряла работа бил уече. Мек шланг. Пипката му пикаела на шланга. Даже се омокрял.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари