Появи се първият „шишеяд“ в Русе

10
Още един „шишеяд“ ще бъде поставен в квартал “Дружба“
Още един „шишеяд“ ще бъде поставен в квартал “Дружба“ Видео: Русе Медиа

Още един „шишеяд“ ще бъде поставен в квартал “Дружба“ 

Русе е 22-ият град в страната, в който от днес също има „шишеяди“. Това са метални контейнери с форма на бутилка, през чийто отвор могат да се изхвърлят за рециклиране празни пластмасови бутилки, показва репортаж на Русе Медиа

Контейнерите са в жълт цвят, който не е избран случайно, а е по подобие на съдовете за разделно събиране на битови отпадъци – жълтите са за пластмаса и метал, но в случая ще бъде само за пластмасови бутилки. На самия „шишеяд“ има залепени указания какво и как трябва да се направи, преди бутилката да бъде пусната в него.

Първият вече привлича вниманието на минувачите пред входа на СБА „Хали“. Екип на ОП „Комунални дейности“ извърши монтирането му, като предстои да бъде поставен още един такъв „шишеяд“ в квартал “Дружба“ на улица “Даме Груев“. Местата им не са подбрани случайно, а са съобразени с локации, където има голям поток от хора.

Партньори в инициативата са Община Русе и Сдружение „BG Бъди активен“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Фантом
    Пак гледат аванта що не сложат такива машини за всякакви бутилки както в германия и да дават по 50ст на върната бройка ??????
  • -3
    10
    Тъпи управници
    Тъпи управници=тъпи решения
  • 1
    9
    Кака Кура
    Скоро ще се появи и "менчояд".
  • 22
    8
    Тери
    Грозно изпълнение, поставено на неподходящо място. Точно пред халите ли му е мястото на това "нещо". Поредната "умнотия" Менчо и сие. Поучете се от други градове и държави, където са поставили други устройства за пластмасов и стъклен амбалаж. Менчо, освен че градът е безобразно мръсен, с тъпите ти действия става безобразно грозен. Нещастник!!!
  • 12
    7
    МИТНИЧАР
    Само събиране,няма изваждане/даване/
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари