Повечето заведения в Русе са готови да отворят

3
Затворени ще останат тези, които нямат летни градини и възможност за места на открито
Затворени ще останат тези, които нямат летни градини и възможност за места на открито Видео: Кис 13

Очаква се около 70% от заведенията в Русе да отворят, макар и със силно ограничен капацитет.

Това заяви председателят на местната структура на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Красимир Иванчев, предаде БГНЕС.

Все пак доста от заведенията ще останат затворени, тъй като не разполагат с лятна градина или възможност за места на открито.

При тези, които ще заработят ще бъдат спазени всички противоепидемични изисквания като отстояние от 2,5 метра между масите, на които може да има до 4 клиенти, носене на маски от персонала, дезинфектанти на всяка маса и почистване на повърхностите след всеки клиент.

Според Красимир Иванчев на тези собственици, които са се възползвали от мярката 60/40, ще им бъде по-трудно да започнат, тъй като трябва да запазят целия персонал при ограничен капацитет.

Други собственици в Русе, като Пламен Манев, който има заведение в центъра на града, смята да задържи целия персонал, макар да работи с около 30-40% от капацитета на заведението. Според него това най-вероятно ще наложи намаляване на заплатите за няколко седмици, докато се прецени как да продължи да работи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари