"Положението в бранша е отчайващо": Колко заведения в Русе ще затворят заради зеления сертификат?

1
Какво би могло да спаси бранша според председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев
Какво би могло да спаси бранша според председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев Видео: Кис 13

10-ина заведения в Русе затварят след въвеждането на зелените сертификати.

Става дума за обекти, които са членове на местната организация на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите. В други заведения пък, на този етап остават да работят само собствениците, за да се опитат да свият до минимум разходите си, предава телевизия Кис 13.

Заради спад в оборота над 80%, след въвеждането на зелените сертификати, собствениците на някои заведения предпочитат да не работят, тъй като не могат да си плащат дори режийните разходи.

Положението в бранша е отчайващо, сподели председателят на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в Русе Красимир Иванчев.

Вече е в сила мярката 60/40 с 30% спад в оборота спрямо ноември 2019. В този си вид обаче програмата продължава да бъде неработеща за повечето обекти в бранша, смята Красимир Иванчев. Друга мярка предвижда държавата да плаща на служители в бранша излезли в неплатен отпуск.

Заради несигурната работа, продължава и отливът на кадри от бранша. Тези, които напускат, вече са се преквалифицирали, което може да остави без персонал обектите в туризма през следващия летен сезон.

Вижте повече подробности по темата във видеото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари