Повече служители и нова техника ще поддържат гробищните паркове в Русе

0
Най-деформираните алеи в гробищните паркове ще бъдат включени в графика за асфалтиране
Най-деформираните алеи в гробищните паркове ще бъдат включени в графика за асфалтиране Снимка: Община Русе

С повече работници, които да поддържат материалната база и терените, разполага от тази година общинското предприятие „Обреден дом“ в Русе

В момента 8 работници извършват разчистване на храстовата растителност в пространствата покрай алеите и между гробовете в двата гробищни парка - „Чародейка“ и „Басарбово“ с обща площ от близо 600 дка. Това съобщиха от общината. Новото оборудване, което ще бъде доставено в предприятието, включва две моторни пръскачки, два моторни триона и коси. За да се запазят пространствата в приветлив вид и през летния сезон, предстои обработката им с препарат срещу плевели.

Помощ при поддържането на терените оказват и другите общински предприятия. Техниката на ОП „Паркстрой“ раздробява и отстранява болни, изсъхнали или големи дървета. Трупаните с години отпадъци от гробищен парк „Чародейка“ вече два пъти са чистени от ОП „Комунални дейности“. Очаква се най-деформираните алеи да бъдат включени и в графика за асфалтиране на предприятието.

ОП „Обреден дом“ продължава активно да се грижи за гробищните паркове и разчита на гражданите да опазват терените и материалната база.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари