Потресаваща жестокост: Цигани вързаха куче за кола и го влачиха, докато умре!

0
Потресаваща жестокост: Цигани вързаха куче за кола и го влачиха, докато умре!
Снимка: Телеграф

Трима роми теглиха със сезал за ремарке куче километри наред и го убиха, пише "Телеграф".

Към 12 часа вчера циганите се движили с лек автомобил "Опел Вектра" по пътя от Мездра за село Кален.Зад колата с врачански номер било закачено ремарке, в което мъжете превозвали прасе. Докато то пасяло спокойно от сеното в превозното средство, от дясната страна вързан плътно със сезал, се влачил трупът на песа.

След като се движили няколко километра по пътя за Бяла Слатина, точно преди отбивката за града ромите се отправили към село Кален, продължавайки да телят безжизненото тяло на животното по черния път.

След като от "Телеграф" подали сигнал до врачанската полиция, се оказва че регистрационният номер е анулиран още през 2012 година и ромите са превозвали прасето незаконно. Инспектор от Кален запитал циганите защо са тормозили кучето. "Не сме го теглили за кеф, бях го сложил при свинята, ама е паднало и се е е убило, преди да успеем да реагираме да го спасим", категоричен бил шофьорът на немската кола.

Ако се докаже вината на циганите, срещу тях би трябвало да се образува производство за проява на жестокост. Предвиденото наказание е глоба от 3 до 5 хиляди лева. и лишаване от свобода до 3 години.

Източник: Телеграф
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари