Потопът в „Аспарухово” - трагедия от първо лице

1
Потопът във Варна
Потопът във Варна Видео: Нова ТВ

"Аз лично не вярвам, че жертвите от "Аспарухово" са само 13", подчерта Борис Касиков от „Господари на ефира” 

Измина една година от потопа, който заля варненския квартал „Аспарухово”. Тогава водата дойде сякаш отникъде и отне живота на 13 души. Обръщаше коли, влачеше дървета и огромни бетонни блокове. 

Репортерът на Нова Нивелина Няголова и Борис Касиков от „Господари на ефира” разказаха в ефира на предаването „Събуди се” за това какво се е променило за последната година в най-засегнатия от бедствието район. 

„Все още има незаконни постройки в най-проблемния регион, но те са извън територията на кметство „Аспарухово” и вероятно затова още не са съборени”, каза Касиков.

Той подчерта, че не е премахната и една недостроена сграда, разположена в близост до затлачено от отпадъци дере. Боби Касиков нарече постройката „символ на беззаконието в България” и разказа, че по неофициална информация, тя е собственост на Янко Станев – човек с голямо влияние над ромското население в района.

Експертизите, които трябва да установят причината за потопа в „Аспарухово”, все още не са изготвени. Според прокуратурата се бавели заради липса на достатъчно добри специалисти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари