Потоп в руския град Оренбург

0

В ход е масова евакуация

Масова евакуация в руския град Оренбург, след като наводненията повишиха нивото на водата до два метра над критичното.

"В града се чуват сирени. Това не е учебна тревога. Провежда се масова евакуация. Ситуацията в Оренбург е крайно опасна. За последните 10 часа нивото на водата в Урал се е повишило с 40 см, достигайки 1143", съобщи кметът на града Сергей Салмин в Телеграм канала, предаде БНТ.

Днес се очаква да е най-критичният ден в Оренбург от началото на наводненията, като стихията ще обхване съседните райони в следващите дни и седмици, предупреждават метеоролози.

100 000 души се евакуираха от домовете си заради наводнения в Казахстан миналата седмица. Тогава няколко реки, включително Урал, излязоха от коритата си. Високите температури за сезона довеждат до прекалено бързо топене на снега и леда, причинявайки поройни дъждове. Река Урал достигна 11,29 м. в Оренбург днес. Над 12 000 домове са евакуирани. В града живеят половин милион души и се намира на 1500 км югоизточно от Москва.

В същото време руски православни свещеници прелетяха с малък самолет над районите, засегнати от масовите наводнения в Южна Русия, и се помолиха животът да се нормализира, предаде Франс прес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари